Industry Info  
Festo
Festo

Стартира кандидатстването за тазгодишното издание на Предприемачи в науката - 19.08.2022

19.08.2022   |   Начало»Бизнес
 

Фондация Карол Знание започна набирането на кандидати за участие в тазгодишното издание на програмата "Предприемачи в науката". Програмата подкрепя български млади учени, които работят по значими научни теми и проекти с практическа насоченост.

Програмата включва два етапа – обучение "Предприемачи в науката" и конкурс за награда "Предприемач в науката" с награден фонд в размер на 30 000 лв.

Тази година програмата "Предприемачи в науката" ще бъде с фокус Impact Investing и за участие са поканени проекти със социално и екологично въздействие.

В нея могат да се включат студенти, магистърска степен на обучение, които развиват бизнес идея, базирана на научна разработка, докторанти, редовна, задочна или свободна форма на обучение, учени, защитили докторска степен до 5 години преди датата на кандидатстване в конкурса. 

Основната цел на проекта е изграждане на предприемаческо мислене и умения, които ще позволят на учените да търсят най-адекватното продължение на своята научна работа към индустрията, създаване на партньорства, осигуряване на финансиране, стартиращ бизнес, патент или друг вид реализация.

Обучението ще започне на 21 септември и ще приключи на 30 ноември 2022 г. Конкурсът "Предприемач в науката" ще се проведе на 14 декември т.г.

Кандидатстването е отворено до 3 септември 2022 г. Повече за програмата вижте тук.

     
Източник: Фондация Карол Знание

Ключови думи: Фондация Карол Знание   Предприемачи в науката  

Област: Наука  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...