Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Предприятие за производство на хляб в Генерал Тошево закупува ново оборудване с евросредства

19.08.2022   |   Бизнес
 

Предприятие за производство на хляб и хлебни изделия в Генерал Тошево ще модернизира производствените си мощности с европейски средства, съобщават от Областен информационен център – Добрич.

Общата стойност на проекта е 13 880 лв., от които 10 410 лв. са осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. чрез Стратегията за ВОМР на Местна инициативна група "Балчик - Генерал Тошево" по процедура за инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности. Собственото участие на фирмата е 3470 лв.

Средствата ще бъдат вложени в закупуването и внедряването на тестомесачна машина и среднотемпературeн хладилен шкаф. Новата тестомесачна машина представлява спирален миксер с капацитет 120 - 160 кг тесто и 75 - 100 кг брашно и с възможност за повдигане и обръщане. Хладилният шкаф ще е с вместимост от 20 до 30 тави със заготовки на закуски.

С реализирането на проекта предприятието ще съкрати времето за замесване на тесто и като резултат ще се повиши дневното производството. Ще се създаде предпоставка за увеличаване на асортимента на предлаганите хлебни изделия и ще се запази ангажираният в производството и дистрибуцията персонал. Новите инвестиции ще позволят на предприятието да повиши производствения си капацитет на 95 500 хляба и 146 500 закуски средногодишно.

Проектът е с продължителност 24 месеца и трябва да приключи през август 2024 г.

     
Източник: ОИЦ – Добрич; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕСИФ   хранително-вкусова промишленост   машини  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...