Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Агрополихим възобнови производствената дейност след модернизация на основни съоръжения

16.08.2022   |   Бизнес
 

Агрополихим съобщи, че отново работи на пълен капацитет след успешно приключил етап от мащабната инвестиционна програма на дружеството.

По време на 50-дневното спиране на производството са модернизирани няколко основни съоръжения. Един от най-важните проекти е реконструкцията на инсталацията за азотна киселина, като успешно е пусната в експлоатация нова парна турбина, оползотворяваща енергията, отделяна от процеса. С новото оборудване консумацията на пара е намалена с 10%, което ще допринесе за ново съществено намаление на консумирания от компанията природен газ в допълнение на вече работещата пароцентрала, използваща слама като гориво, посочват от Агрополихим.

От компанията припомнят, че от няколко години заводът не използва природен газ за производство на амоняк след въвеждането в експлоатация на терминал за внос на тази суровина, което направи компанията почти изцяло независима от цената на природния газ.

През тази година капацитетът на терминала за амоняк ще бъде увеличен със 130% с инвестиция за над 17 млн. евро, като в момента амоняк се внася от различни доставчици от Близкия изток, Африка и Америка.

Планира се производството на азотни, фосфорни и комбинирани торове да продължи на пълен капацитет, който е достатъчен за задоволяване на нуждите на българските земеделски производители. Очакванията на Агрополихим са търсенето в страната и в съседните пазари да бъде голямо с оглед на факта, че повечето производители в региона работят с намален капацитет или не произвеждат поради високите цени на природния газ.

     
Източник: Агрополихим

Ключови думи: Агрополихим   химическа промишленост  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...