Industry Info  
Festo
Festo

ББР обяви нова кредитна програма за енергийна ефективност за малкия и средния бизнес

16.08.2022   |   Бизнес
 

Българската банка за развитие (ББР) обяви нова програма за подпомагане на компаниите от преработващата промишленост в прехода им към зелена и нисковъглеродна икономика. От програма "Енергийната ефективност на МСП" ще могат да се възползват компаниите, подали проектни предложения по процедурата "Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност", финансирана от ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020 (ОПИК).

Участвалите в процедурата предприятия могат да се възползват от директни кредити в размер от 100 000 до 500 000 лв. С тях ще може да се покрие необходимото по ОПИК 50% съфинансиране или да бъдат извършени допълнителни дейности за подобряване на енергийната ефективност. Финансовият инструмент ще е достъпен и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства.

Програмата е на обща стойност 30 млн. лв. Целта е да се ускори въвеждането на енергоспестяващи технологии в производството, което ще доведе до намаляване на консумираната електроенергия от външни доставчици, посочват от ББР.

     
Източник: ББР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ББР   МСП   енергийна ефективност   преработваща промишленост  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...