Industry Info  
Festo
Festo

Пазарът на Micro LED чипове е готов да расте със зашеметяваща скорост

16.08.2022   |   Бизнес
 

През 2026 г. пазарните приходи от Micro LED чипове за интелигентни очила с добавена реалност (AR) се очаква да достигнат приблизително 38,3 млн. щатски долара при общ годишен темп на растеж на Micro LED чиповете от приблизително 704% за периода от 2023 до 2026 г.

Според изследване на TrendForce Micro LED енджините имат по-добри показатели от Micro OLED по отношение на яркост, контраст и време за реакция при прозрачните микродисплеи за интелигентни AR очила и са по-подходящи за приложения на открито. От 2021 г. над десет компании от цял свят представиха концепции за Micro LED прозрачни интелигентни AR очила, като производителите на чипове подобриха Micro LED технологията и ускориха разширяването на производствените съоръжения, за да отговорят на търсенето.

Настоящите трудности, срещани при разработката на Micro LED прозрачни AR очила, са свързани основно с оптичните им системи, генерираната светлина, капацитета на батериите и проблеми с предаването на изображения. Тъй като прозрачните интелигентни очила изискват висока разделителна способност и висока яркост за използване на открито, Micro LED е най-подходящата технология, посочват от TrendForce.

Понастоящем Micro LED системите за генериране на светлина все още не са достатъчно усъвършенствани и външната квантова ефективност на червените чипове е твърде ниска. Възникват и проблеми, свързани с миниатюризацията на микродисплеите. Освен това, размерите на микродисплеите са твърде малки, което води до намалено зрително поле (FOV). 

TrendForce посочва, че развитието на Micro LED модулите и оптичните технологии ще създаде условия за по-скорошна поява на търговско жизнеспособни Micro LED прозрачни AR интелигентни очила. Възможности за разширяване на пазара ще се появят благодарение на военнопромишлени, медицински, авиационни и множество индустриални, търговски и потребителски приложения.

     
Източник: TrendForce; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: TrendForce   Micro LED  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...