Industry Info  
Festo
Festo

Мониторингът на състоянието и вибрационният анализ ще бъдат сред акцентите на първия ден на IRIF 2022

11.08.2022   |   Предстоящо
 

IndSoft обяви програмата на Международния форум за подобряване на надеждността (International Reliability Improvement Forum – IRIF 2022), който ще се проведе от 4 до 6 октомври т.г. в Боровец. Лектори на събитието ще бъдат изявени специалисти в областта на индустриалната поддръжка от България и чужбина.

Първият ден на събитието ще предложи лекции и дискусии, посветени на водещите технологии, разработки и тенденции в индустриалната поддръжка. Конференцията ще бъде открита от инж. Харис Тробрадович, ръководител проекти в белгийския производител на ултразвукови решения за поддръжка SDT Ultrasound Solutions. Той ще насочи вниманието към водещата тема с фокус върху ролята на инженерите в постигането на по-голяма надеждност в индустрията.

Основателят и главен изпълнителен директор на Maltech Software Веселин Малиновски – професионалист с богат опит в областта на интернет на нещата и индустриален интернет на нещата и с над 25-годишен опит в разработването на софтуер, ще коментира особено актуалната тема за данните като актив.

В края на тази сесия инж. Тробрадович ще дискутира с д-р Нинослав Зубер, преподавател в Техническия факултет в Университета на Нови Сад, възможностите на мониторинга на състоянието, а Арнолд Елгквист Олсон, генерален директор на Tribologia Aplicada с над 40 години опит в проектирането, производството и поддръжката на търкалящи лагери, ще се спре на значението на анализа на повредите при лагерите. Термографията ще бъде темата на изказването на Номан Кан от Ti Thermal Imaging.

Акценти в следобедната сесия ще бъдат значението на машинното смазване, управлението на активите и вибрационният анализ за постигане на надеждност на индустриалните процеси. На машинното смазване е посветена лекцията на Мартин Уилямсон, управляващ директор на KEW Engineering, както и предвидената след това дискусия с негово участие и с участието на инж. Харис Тробрадович и Арнолд Елгквист Олсон.

В края на деня д-р Зубер ще представи тенденциите във вибрационния анализ, а инж. Матеуш Буяк – специалист в областта на вибрационната диагностика с над 17-годишен опит, ще разкаже повече за вибрационните сензори и технологиите за регистриране на невидими за окото движения (motion amplification) и ролята им във вибрационния анализ.

През втория ден участниците ще могат да се включат в различни практически семинари, които ще представят конкретни казуси и подходящи решения за тях.

Организатори на IRIF са IndSoft, Ultrasound Solutions и CSI Support. Сп. Инженеринг ревю е медиен партньор на събитието.

Повече за IRIF 2022 вижте тук.

     
Източник: IndSoft; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: IndSoft   IRIF 2022   Ultrasound Solutions   CSI Support   индустриална поддръжка  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...