Industry Info  
Festo
Festo

В Бургас предстои международна конференция в рамките на инициативата Spinoff Bulgaria

11.08.2022   |   Събитията
 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) съвместно с Българска асоциация за изкуствен интелект и Биотехнологичен и здравен клъстер България организират първото издание на международната конференция в рамките на инициативата "Spinoff Bulgaria", която ще се проведе на 1 и 2 септември 2022 г. в Международен конгресен център Бургас.

Целта на събитието е да създаде устойчива spinoff екосистема в страната, която до 2030 г. да създаде над 100 нови технологични стартиращи предприятия.

Основните сектори, които ще бъдат представени по време на конференцията, са информационни и комуникационни технологии, иновации, биотехнологии, изкуствен интелект, стартъп и др. Събитието ще представи възможностите за компаниите да разширят своята контактна мрежа, да се свържат с ключови международни партньори и да влязат в по-тясно сътрудничество с университетите и съществуващата научна инфраструктура.

Сред акцентите ще бъдат трансферът на технологии и корпоративни spinoff програми, инвестиции и иновации на ранен етап и новата европейска иновационна стратегия. Ще бъдат представени добри примери за български и международни spinoff компании, които ще имат възможност да се представят пред инвеститори.

Инициативата "Spinoff Bulgaria" е създадена от Биотехнологичен и здравен клъстер България, Клъстер изкуствен интелект България и Venrize с основен партньор и съорганизатор ИАНМСП.

Участието в събитието е безплатно. Можете да се регистрирате до 26 август 2022 г. тук.

     
Източник: ИАНМСП; Снимка: Община Бургас

Ключови думи: ИАНМСП   изкуствен интелект   Spinoff Bulgaria   стартиращи предприятия  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...