Industry Info  
Festo
Festo

Cognex обяви нова версия на In-Sight Explorer с добавена функционалност за роботизирани приложения

11.08.2022   |   Бизнес
 


Най-новата версия 6.4.0 на софтуера за визуална инспекция In-Sight Explorer от Cognex включва допълнителна функционалност за поддръжка на VGR (Vision guided robotics) приложения, в които система за машинно зрение води и направлява робот. Това съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален партньор на Cognex у нас.

Последната версия на платформата разполага с модул от пет нови функции, които са специално разработени за конфигуриране на роботизирани системи с камери за компютърно зрение, предназначени за pick-and-place операции, локализиране, идентифициране и инспектиране на компоненти и изделия, разчитане на баркодове и маркировки и др.

Сред специализираните VGR инструменти в In-Sight Explorer 6.4.0 са функции за: задаване и изпълнение на команди и командни редове (VGRProcessCommand), за извеждане на информация относно обработените от системата команди (VGRCommandInfo), както и за дефиниране на компоненти на базата на една или две техни характеристики (VGRDefinePart и VGRDefineMultiFeaturePart).

Функцията "VGRHandEyeCalibration", която също е част от разширения инструментариум в актуалната версия на софтуера за визуална инспекция от Cognex, служи за настройка на параметрите при калибриране на манипулатора спрямо камерата за машинно зрение (т. нар. "hand-eye calibration"), като позволява и запазване на данните от всяка калибровка. В допълнение, потребителите на платформата могат да използват и специални шаблони с код (snippets) за VGR приложения, както и примерни проекти.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   In-Sight   In-Sight Explorer   VGR   машинно зрение   роботизирани системи  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...