Industry Info  
Festo
Festo

Съпътстващата програма на К 2022 акцентира върху ключовите предизвикателства пред сектора на пластмасите

10.08.2022   |   Предстоящо
 

Водещите теми на тазгодишното издание на най-значимото в света изложение за пластмаси и каучук К ще бъдат под светлината на прожекторите и на специалното събитие "Пластмасите оформят бъдещето", което традиционно се провежда в рамките на изложението, съобщават организаторите от Messe Duesseldorf. От 19 до 26 октомври в Дюселдорф К 2022 ще насочи вниманието към горещите теми опазване на климата, кръгова икономика и дигитализация.

В дискусиите, посветени на икономическите, социалните и екологичните предизвикателства пред сектора, ще се включат представители на политическите, научните и бизнес средите, както и на неправителствения сектор. Събитието ще осигури своеобразна връзка между продуктовите презентации на компаниите, участващи в изложението, и обществените цели на К, посочват от Messe Duesseldorf.

"Това са наистина вълнуващи теми – на тазгодишното специално събитие, част от К, ще се види ясно къде нашият сектор преминава в турбо режим по отношение на емисиите на парникови газове и кръговия модел. Също така внимателно ще чуем какво казват експертите и какви са предложените решения", посочи Ингемар Бюхлер, управляващ директор на германската асоциация на производителите на пластмаси Plastics Europe Deutschland (PED), съорганизатор на събитието. По неговите думи няма съмнение, че секторът има още какво да направи за постигане на декарбонизация, в това число по отношение на доставките на суровини и рециклирането. "Искаме да сме по-добри в това и К 2022 е правилното място, където да представим нови идеи и заедно да стимулираме множество бъдещи иновативни решения, смятани за немислими", допълва Бюхлер.

Програмата на "Пластмасите оформят бъдещето" включва изказвания, лекции и панелни дискусии върху горещите теми на К – опазване на климата, кръгова икономика и дигитализация. На откриването на изложението на 19 октомври 2022 г. ключовите теми и предизвикателства ще бъдат коментирани в рамките на K-Forum. Събитието ще се фокусира върху резултатите от доклада "ReShaping Plastics", представен от европейския мозъчен тръст SystemIQ през април 2021 г. Докладът представя няколко сценария за подобряване на кръговия модел в сектора на пластмасите и намаляване на емисиите на парникови газове в Европа. В следващите дни ще се дискутират и конкретни начини за постигане на неутралност по отношение на парниковите газове от страна на пластмасовата индустрия и превръщането на сектора във фактор за осъществяване на прехода към чиста енергия.

Повече за К 2022 вижте тук.

     
Източник: Messe Duesseldorf; Снимка: Messe Düsseldorf/ctillmann

Ключови думи: Messe Duesseldorf   К   пластмаси   кръгова икономика   дигитализация  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...