Industry Info  
Festo
Festo

Американски стартъп превръща нерециклируемите пластмасови отпадъци в строителни материали

10.08.2022   |   Технологии
 

Американската стартираща компания ByFusion твърди, че е намерила решение на проблема с пластмасовите отпадъци, които не подлежат на рециклиране.
 
Компанията, основана в Лос Анджелис през 2017 г., комбинира процеси на стапяне и компресиране на всякакви видове пластмаси, за да произвежда от тях тухли за приложения в строителството. С тухлите от пластмасови отпадъци може да се строи всичко – от огради до автобусни спирки, твърдят от компанията.
 
За изработката на необичайните строителни материали ByFusion е проектирала и патентовала специални машини. Самият производствен процес не изисква предварително сортиране или почистване на пластмасовите отпадъци. И тъй като не включва използването на лепила или хоросан, при него не се генерират никакви отпадъци. "На практика можете да изядете обяда си, да изхвърлите отпадъците, да изработите тухла и да я вградите в стената", обяснява Хейди Куява, основател на ByFusion.
 
В базата си в Лос Анджелис компанията до момента е рециклирала 103 т пластмаса, като целта й е да достигне обем от 100 млн. т (около една четвърт от годишното производство на пластмаса в САЩ) до 2030 г.

     
Източник: ByFusion

Ключови думи: управление на отпадъци   рециклиране   пластмаси  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...