Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Община Бургас планира нови станции за измерване на нивото на водите и валежите

08.08.2022   |   Проекти
 

Община Бургас планира да разшири обхвата на системата за управление на водите в рамките на проект "РегиониЗАКлимат", одобрен за финансиране по програма "Хоризонт Европа". Предвижда се да се изградят 7 нови станции за измерване на водното ниво и валежите в критични и застрашени от наводнения зони.

Проектът предвижда още да бъдат разширени технологичните възможности на 3 от съществуващите автоматични станции, като се добави допълнителен хардуер за отчитане на промените в метеорологичните условия и количеството на валежите.

Системата за управление на водите дава информация в реално време за състоянието на 12 реки и 7 язовира в региона. Тя отчита още нивото на валежите, скоростта на вятъра и температурата на територията на общината.

Благодарение на системата за ранно оповестяване за наводнения през последните години стана възможно оперативните щабове да вземат навременни мерки за ограничаване на щетите от водните бедствия, посочват от община Бургас.

Също така ще бъдат картографирани местностите, които са уязвими по отношение на климатичните промени. Добрите практики и проекти в тази сфера ще бъдат събрани в каталог, който да е в помощ при търсенето на рационални и работещи решения при справянето с последиците от природните бедствия.

     
Източник: Община Бургас; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: автоматични измервателни станции   управление на водите  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...