Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Semtech разширява портфолиото си от решения за IoT пазара с придобиването на Sierra Wireless

08.08.2022   |   Бизнес
 

Доставчикът на решения за свързаност за интернет на нещата (IoT) Sierra Wireless обяви, че се е съгласил да бъде придобит от производителя на електронни компоненти Semtech. Размерът на сделката е приблизително 1,2 млрд. щатски долара.

Благодарение на придобиването на Sierra Wireless Semtech очаква да разшири присъствието си на пазара, да удвои годишните си приходи и да подсили и разшири портфолиото си от решения за свързаност за растящия IoT пазар. Според двете компании обединяването на клетъчните технологии на Sierra Wireless с LoRa решенията и облачните услуги на Semtech ще позволи реализирането на множество нови IoT приложения.

"Вярваме, че следващата технологична ера включва пълната дигитализация на индустриалния свят – интернет на всичко (Internet of Everything). Нашата визия е да изградим проста, хоризонтална платформа с цел да ускорим тази трансформация и да допринесем за по-умна и по-устойчива планета", заяви президентът и главен изпълнителен директор на Semtech Мохан Мохесваран. "Вълнуващото стратегическо придобиване на Sierra Wireless е критично важно за реализирането на тази визия чрез комбинирането на клетъчни, LoRa и облачни услуги", допълни той.

След приключването на сделката Semtech очаква да подобри позициите си в бързо растящи сегменти като снабдителни вериги, логистика и управление на активи, комунални услуги (измерване на потреблението на вода, газ и електричество), умни градове и сгради (мониторинг на качеството на въздуха и обществена безопасност), умно земеделие и опазване на видовете.

     
Източник: Sierra Wireless; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Sierra Wireless   Semtech   LoRa   интернет на нещата   IoT  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...