Industry Info  
Festo
Festo

Дистанционните инспекции са все по-често прилаган способ в добива и преработката на изкопаеми горива

08.08.2022   |   Бизнес
 

Саудитската петролна компания Saudi Aramco е пример за компания от нефтопреработвателния сектор, която се възползва от иновативните технологии на Индустрия 4.0, за да доставя енергия безопасно, устойчиво и ефективно, посочва доставчикът на преносими устройства с асистирана реалност realwear в преглед на използваните дигитални технологии в нефтопреработвателния сектор. Като част от своята програма за дигитална трансформация Saudi Aramco използва устройства с асистирана реалност, за да улесни различни типове инспекции.
 
Успехът на компанията в тази сфера е признат дори от Световния икономически форум (СИФ), който определи съоръжението Uthmaniyah Gas Plant (UGP) за производствено съоръжение "Пионер" заради използването на дронове и преносими технологии. След внедряването на тези решения за инспекция на тръбопроводи и машини компанията е намалила времето за инспекция в UGP с 90%. Използването на преносими технологии е спомогнало за 70% увеличение на спазването на правилата за безопасност и 10% по-добра производителност.
 
Използването на преносими устройства с асистирна реалност позволява на компаниите дa извършват инспекции от разстояние чрез двупосочна видео връзка, като един носи устройството, а друг вижда чрез очите на работника. Например, когато започна пандемията от COVID-19 и бяха въведени ограничения за пътуване, датският оператор на сондажни съоръжения Maersk Drilling започна да използва преносими устройства с асистирана реалност, за да извършва дистанционно успешни специални периодични проучвания, които включват детайлни структурни проверки и инспекции, за да гарантира, че структурата на платформата е здрава и водоустойчива.
 
Асистираната реалност предлага множество ползи, когато става дума за безопасността, посочва realwear. Много от дейностите в петролната и газова индустрия протичат в опасни среди и асистираната реалност помага да се намали или да се елиминира нуждата от присъствие на място на експерт, като в същото време позволява взаимодействието между работниците на първа линия и експертите. Решенията с асистирана реалност могат също така да се използват за предоставяне на инструкции за безопасност на момента и да се автоматизират и улеснят проверките за безопасност, които са масови в индустрията.
 
Устройствата с асистирана реалност позволяват на служителите да наблюдават и извършат всяка дейност с няколко прости гласови команди и техните мениджъри могат да анализират работата им в реално време. Техниците могат да правят снимки и видео записи и след това да ги преглеждат и архивират при идването на новата смяна.
 
Глобалният доставчик на технологични решения за енергийния сектор Schlumberger отчита увеличение на ефективността на поддръжката с 33% благодарение на използването на преносими устройства с асистирана реалност.

     
Източник: realwear; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: нефтопреработвателна индустрия   преносими устройства   асистирана реалност   Индустрия 4.0  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...