Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Обявиха нови възможности за промотиране на европейски стартъпи и МСП в Япония

08.08.2022   |   Бизнес
 

Центърът за индустриално сътрудничество ЕС – Япония и европейската мрежа в подкрепа на бизнеса European Enterprise Network (EEN) обявиха процедура за кандидатстване за иновативни стартиращи компании и малки и средни предприятия (МСП) от Европейския съюз, които искат да представят своята дейност в Япония.

Одобрените фирми ще имат възможност да участват онлайн в международното търговско изложение и брокерско събитие Global Innovation Forum Osaka (GIF), акселераторската програма на Keihanna Science City (KGAP+) и най-голямото събитие за отворени иновации в Азия – Innovation Leaders Summit (ILS).

В рамките на GIF одобрените стартиращи компании ще могат да се включат в онлайн изложба от 30 септември 2022 г., онлайн съревнование пред инвеститори (pitch) на 27 октомври 2022 г. и в двустранни срещи с други предприятия на 9 и 10 ноември 2022 г.

Акселераторска програма на KGAP+, създадена през 2019 г., има за цел да стимулира развитието на екосистемата Keihanna Science City, като осигурява подкрепа за стартиращи предприятия за осъществяване на партньорства или пилотни тестове с цел разширяване на техния бизнес на японския пазар. В рамките на събитието през септември т.г. ще се състои онлайн pitching сесия, а от октомври 2022 г. до януари 2023 г. ще се осигури менторство и представяне на одобрените предприятия.

Целта на ILS е да обедини ресурсите на големи корпорации с идеите и технологиите на стартиращи предприятия, за да бъдат създадени иновативни бизнеси. Тази година събитието ще се състои от 29 ноември до 2 декември с възможност за двустранни срещи на участниците както онлайн, така и на място в Токио.

Европейските стартиращи предприятия и иновативни компании с интерес към Япония могат да кандидатстват за участие в едно или повече от тези събития до 20 август 2022 г.

Приоритетни области на събитията са химикали, нови материали, дигитално здраве и грижа, превантивна медицина, възобновяема и екологична енергия, декарбонизация, умна енергетика, виртуална реалност, добавена реалност, смесена реалност, електронни компоненти, батерии, фотоника, изкуствен интелект, големи масиви от данни, блокчейн, роботика, мобилност, преносими устройства, умни устройства, сензори, телекомуникации, 5G и 6G, интернет на нещата, услуги "машина-машина", биотехнологии, месо на основата на растения, аграрни и хранителни технологии, аква фермерство, строителство, инженеринг, умни домове, умни градове, търговия и логистика, бизнес разузнаване, облачни компютърни системи, дигитален маркетинг, нови лекарства, медицинско оборудване, телемедицина, регенеративна медицина, финанси, застраховане, виртуална валута, киберсигурност.

Повече информация за трите събития и заявката за участие можете да откриете тук.

     
Източник: EEN България; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EEN   стартиращи компании   МСП  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...