Industry Info  
Festo
Festo

Екип от Мароко спечели тазгодишното издание на Schneider Go Green - 01.08.2022

01.08.2022   |   Начало»Събитията
 

Schneider Electric обяви победителите в тазгодишното издание на конкурса Schneider Go Green, в който студенти от цял свят споделят своите идеи за иновации с потенциал да направят света по-чист, по-справедлив и по-устойчив.

Екипът от Мароко GreenOverMorrow спечели наградата със своето автоматизирано парниково решение тип XaaS (всичко, включено в една услуга) с активиран IoT и AI. Решението използва слънчеви панели заедно с мрежови данни и данни за реколтата с цел намаляване на загубите на енергия, спестяване на вода и редуциране на въглеродните емисии.

Журито, съставено от висши мениджъри на Schneider Electric и AVEVA, беше особено впечатлено от приложимостта на отличеното решение и от ентусиазма, проявен от отбора победител, за положителното въздействие на проекта върху земеделието в техния регион. Според членовете на журито спечелилото надпреварата решение на GreenOverMorrow съчетава оптимизирано управление на енергията с бизнес модел за абонаментно обслужване и може потенциално да отвори път към по-устойчиво производство на храни не само в Мароко, но и в други части на света.

Отборът победител, който включва студенти от университета ENSAM в Казабланка и Политехническия университет "Мохамед VI" в Бен Герир, ще получи парична награда от 10 000 евро. За финала се класираха още седем отбора, всеки от различен регион.

В тазгодишното издание на конкурса Schneider Go Green, проведен за първи път през 2011 г., се регистрираха повече от 22 200 студенти от 200 страни. Над 3700 от тях представиха иновативни идеи, които се вписват в петте категории на състезанието: Достъп до енергия, Домове на бъдещето, Глобална верига за доставки на бъдещето, Електрически мрежи на бъдещето, Де[кодиране] на бъдещето.

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   Schneider Go Green   AVEVA  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...