Industry Info  
Festo
Festo

Първата в България изпитателна лаборатория за мебелната индустрия отвори врати в Монтана - 27.07.2022

27.07.2022   |   Начало»Бизнес
 

Сдружение "Български мебелен клъстер" (БМК) отчете изпълнението на проект "Иновативни заедно", финансиран по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014 – 2020" (ОПИК). В рамките на проекта са изградени и оборудвани изпитателна лаборатория и център по дизайн, аудио и видео център. Разработен и прототипиран е и собствен иновативен продукт на клъстера – т. нар. "умен чин". Организирани и проведени са участия на представители на БМК в три големи европейски събития за представяне на капацитета и качеството на българската мебелна промишленост.

Ключов елемент на проекта е разположената на територията на БКК-95 в Монтана изпитателна лаборатория, която е първата в страната за мебелната индустрия. Тя ще служи за укрепване и обновяване на иновационната и развойната дейност на клъстера и за подпомагане на сътрудничеството при реализирането на проекти. Лабораторията ще бъде достъпна и за членовете на клъстера, и за външни ползватели.

Целта на центъра за дизайн е изготвяне на идеи за иновативни проектни решения както за самия клъстер като обединение, така и за неговите членове. А целта на аудио и видео центъра е създаване на мултимедийно съдържание за обучение на персонала.

Представители на БМК са взели участие в три от големите европейски събития в бранша – HiDesign в Мадрид през септември 2021 г., HOTEC EU във Виламура през октомври 2021 г. и Hotel Industry Forum в Алгарве в края на юни 2022 г. И в трите си участия БМК е представил разработката "умен чин".

     
Източник: ОПИК

Ключови думи: ОПИК   БМК   мебелна индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...