Industry Info  
Festo
Festo

Спейскад предлага решения за до 50% безвъзмездно финансиране по НПВУ - 26.07.2022

26.07.2022   |   Начало»Бизнес

Доставяните от Спейскад софтуерни решения и 3D принтери, представляващи дълготрайни материални (ДМА) и дълготрайни нематериални активи (ДНА), са допустим разход за постигане целите на новата процедура BG-RRP-3.004 "Технологична модернизация", съобщиха от компанията.

Целта на процедурата е повишаване на ефективността на производствените процеси, постигане на по-висока производителност, намаляване на производствените разходи и оптимизиране на производствената верига.

Сред дейностите, които ще получат финансиране, са придобиването на нови технологии с акцент върху цифровизацията на производствените процеси с оглед на разширяване на производствения капацитет и разнообразяване на предлаганите продукти и услуги. 

Спейскад предлага 3D принтери за метал и пластмаса, 3D скенери за реверсивен инженеринг и контрол на качеството, CAD/CAM/CAE софтуер, DNC, MDC и MES софтуер за управление на цифрови машини, за мониторинг и събиране на данни за производството. Този тип инвестиции са насочени към постигане на пазарно предимство, персонализиране на продуктите, оригиналност, гъвкавост и ефикасност на производствените процеси и ще се подпомагат по обявената процедура.

По нея могат за кандидатстват микро, малки и средни предприятия с поне 3 приключени финансови години (2019, 2020 и 2021 години).

Размерът на безвъзмездно финансиране е от 35 хил. до 700 хил. лв, като процентът на финансовата помощ е в диапазона 35% - 50%.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 21 септември 2022 г. 

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   инвестиции   финансиране   софтуер   3D принтери   3D скенери  

Област: Машиностроене  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...