Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Производствените компании значително увеличават инвестициите в IoT технологии

25.07.2022   |   Бизнес
 

Съвременните производствени компании разполагат с богат избор от високотехнологични решения. Пандемията от COVID-19 може и да накара някои компании да се въздържат от големи инвестиции, но паузата бе само временна. Дали заради натиск от конкуренцията, осигуряване на безопасна работна среда, правителствени регулации или нещо друго, производствените компании остават един от най-важните пазари за технологичните компании, коментира глобалната компания за пазарни проучвания и анализи ABI Research.

Според прогнози на ABI Research инвестициите в технологии за умно производство ще достигнат 950 млрд. щатски долара през 2030 г., което е близо три пъти повече отколкото през 2021 г.

През 2021 г. производствените компании са похарчили 4,2 млрд. щатски долара за решения за мониторинг на база на състоянието, което е 55% от общите приходи от IoT технологии за всички приложения. До 2026 г. тази сума ще надхвърли 17 млрд. щатски долара с дял от 54% от общите приходи.

Инвестициите в технологии за наблюдение на активи са били около 2 млрд. щатски долара през 2021 г. или 26% от общите приходи от IoT технологии за производството. Този процент леко ще се повиши през 2026 г. на 28% с приходи от 8,6 млрд. щатски долара.

До 2030 г. производствените компании ще похарчат 2,6 млрд. щатски долара за софтуерни симулации, което е двойно повече от разходите от 1,2 млрд. щатски долара през 2018 г. Средният годишен темп на растеж за този период е 6,7%. Ръстът между 2022 г. и 2030 г. ще бъде малко по-висок – 7,1%, благодарение на повишаването на инвестициите след пандемията от COVID-19, по-широкото внедряване сред Tier 1 производителите и малките и средните предприятия и нуждата на отдалечените производствени екипи от базирани в облака софтуерни решения.

Инвестициите в платформи за индустриален интернет на нещата (IIoT) ще надхвърлят 66 млрд. щатски долара до 2030 г., което е значително увеличение спрямо 20 млрд. щатски долара през 2021 г.

     
Източник: ABI Research; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ABI Research   интернет на нещата   умно производство   IoT   IIoT  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...