Industry Info  
Festo
Festo

Предприятията вече могат да кандидатстват за безвъзмездно финансиране за технологична модернизация - 25.07.2022

25.07.2022   |   Начало»Бизнес
 

Стартира кандидатстването за безвъзмездна помощ за закупуване на апаратура и софтуер за разработване на нови поточни линии и продукти по мярка "Технологична модернизация". Общият размер на предвидените инвестиции в мирко, малки и средни предприятия у нас по мярката е 260 млн. лв. Тя е първата по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и ще се изпълнява от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа.

Процедурата е насочена към компании в секторите преработваща промишленост, доставяне на води, канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване, създаване и разпространение на информация и творчески продукти и далекосъобщения и професионални дейности и научни изследвания. Задължително условие за участие е фирмите да са регистрирани не по-късно от 31 декември 2019 г. Трябва и да са реализирали годишни нетни приходи от продажби за последните три години в размер на над 210 000 лв. за микро, над 750 000 лв. за малките и над 3 млн. лв. за средните предприятия.

Минималният размер на безвъзмездната помощ е 35 000 лв. Максималният е диференциран в зависимост от големината и нуждите на дружествата. Ако са микро, могат да заявят най-много 180 000 лв. Таванът за малките е 350 000 лв., а за средните – 700 000 лв. Съфинансирането е до 50%.

Срокът за подаване на проектите е до 21 септември 2022 г. включително. Това става изцяло електронно през системата ИСУН 2020, в която беше разработен нов модул за НПВУ. На Фейсбук страницата на ГД ЕФК ще бъде публикуван клип с необходимите стъпки за попълване на формуляра и подаване на предложенията.

     
Източник: МИР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МИР   НПВУ   МСП   технологична модернизация   машини  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...