Industry Info  
Festo
Festo

Правителството сключи меморандум за разбирателство с Amazon - 21.07.2022

21.07.2022   |   Начало»Проекти
 

Българското правителство сключи меморандум за разбирателство с Amazon Web Services EMEA. От името на правителството документа подписа министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. 

Целта на меморандума е да се насърчи сътрудничеството между правителството и AWS в областта на иновациите и икономическото развитие чрез обучение на дигиталните умения на бъдещите поколения, насърчаване на облачно базирани бизнеси в България и оказване на подкрепа на правителството в дигиталната трансформация и киберсигурността.

Документът има за цел още да активизира развитието на редица програми, насочени към създаването на умения за работа с облачни услуги и да подкрепи изпълнението на националните приоритети за дигитализация и иновации на стартиращите предприятия, публичната администрация и ключови изследователски инициативи.

В рамките на договореното сътрудничество Amazon може да предостави на образователни институции достъп до AWS Educate и AWS Academy, програми, които въвеждат студенти и преподаватели в технологиите за облачни изчисления.

Страните ще си сътрудничат също за оказване на подкрепа на общността на стартъп компаниите като им предоставят достъп до ресурси за бързо стартиране и развитие на техния бизнес в облака – включително AWS кредити, обучение и поддръжка, осигурени от програмата AWS Activate.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   Amazon   AWS   облачни технологии   дигитална трансформация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...