Industry Info  
Festo
Festo

PPS Manufacturing стартира производството на нитрилни ръкавици в новата фабрика в Пловдив - 21.07.2022

21.07.2022   |   Начало»Проекти
 

PPS Manufacturing официално откри в Пловдив първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз. В нея ще се произвеждат ръкавици за приложения в здравеопазването, индустрията и бита. Производственият капацитет на новото съоръжение е 34 000 ръкавици на час.

Проектът получи финансиране от ДЗЗД "Фонд устройчиви градове" по линия на финансов инструмент "Фонд за градско развитие". Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лв., от които 7 088 844 лв. са осигурени от Оперативна програма "Региони в растеж 2014 - 2020 г." и включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

"Изключително съм щастлив, че днес отваряме новата фабрика PPS Manufacturing, която е уникален за България и за цяла Европа проект, тъй като в момента на континента няма производство на предпазни нитрилни ръкавици", заяви на събитието Георги Петков, председател на Борда на директорите на PPS Manufacturing.

На тържественото откриване бе даден официален старт на производствената линия. Гостите на събитието се включиха в обиколка на фабриката, водена от изпълнителния директор на компанията Антон Петров.

"С мащабното производство компанията ще отговори на нарастващото търсене, което на месец в България достига до 50 000 броя. Фабриката ще помогне на много индустрии да намалят зависимостта си от азиатски производители и да си осигурят жизненоважния консуматив от местна компания", посочват от PPS Manufacturing.

Повече за първата в ЕС фабрика за нитрилни ръкавици можете да прочете в интервюто на изпълнителния директор на PPS Manufacturing Антон Петров за сп. Инженеринг ревю тук.

     
Източник: PPS Manufacturing

Ключови думи: PPS Manufacturing   нитрилни ръкавици   защитни средства   ЕС  

Област: Реализации  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...