Industry Info  
Festo
Festo

Farnell обяви победителите в конкурса за най-дълго използвания Raspberry Pi базиран продукт

15.07.2022   |   Събитията
 

Farnell обяви победителите в състезанието за най-стар продукт, реализиран с Raspberry Pi, който все още се използва. Най-различни проекти се включиха в шестседмичното състезание, демонстрирайки възможностите на Raspberry Pi.

Състезанието бе организирано по повод десетата годишнина от партньорството на Farnell с Raspberry Pi. Всеки един от трите отличени проекта е създаден през 2014 г. Това са решение за домашна автоматизация за мониторинг на енергопотреблението и термостат с Raspberry Pi B+, видеокамера за заснемане на играчи на софтбол Softball PiCam с Raspberry Pi 1B и решение за наблюдение на трафика с Raspberry Pi B, което следи трафика и изпраща нотификации до телефона на потребителя, ако има проблем, който може да доведе до задръстване на път до работа или до дома. Сред останалите проекти имаше и интерфейс за мерене на кръвно налягане с Raspberry Pi, интелигентна домашна охранителна камера и решение за автоматично напояване.

"Бихме искали да благодарим на победителите и на всички участници, които споделиха своите иновативни проекти в рамките на състезанието. Като най-отдавнашния стратегически бизнес партньор на Raspberry Pi, ние винаги сме търсили хора, които могат да ни покажат умни приложения с Raspberry Pi навсякъде по света", сподели Роман Соро, ръководител SBC във Farnell.

Наградният фонд включва 10 бр. Raspberry Pi Pico и една камера Pi NolR 8MP. Победителите могат да получат наградата си или да я дарят на местно училище, компютърен клуб или колеж.

Farnell предлага пълната гама едноплаткови компютри на Raspberry Pi, с които потребителите могат да създават различни устройства за професионална, търговска, образователна и домашна употреба. Компанията предлага и аксесоари като кутии, захранвания, микро-HDMI кабели и камера с висока резолюция Raspberry Pi.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Raspberry Pi   SBC   едноплаткови компютри  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...