Industry Info  
Festo
Festo

Правителството одобри проекта на програма за финансиране на иновации в предприятията за периода 2021 – 2027 г. - 14.07.2022

14.07.2022   |   Начало»Бизнес
 

На заседанието на 13 юни 2022 г. Министерският съвет одобри проекта на Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" (ПКИП) за 2021 – 2027 г. Общият бюджет по програмата е в размер на 1 499 593 380 евро. От тях 1 228 150 000 евро сe предоставят от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Програмата ще финансира проекти в рамките на два приоритета – "Иновации и растеж" и "Кръгова икономика". Първият е насочен към подобряване на иновационната и инвестиционната активност на българските предприятия, създаване на благоприятни условия за по-високо технологично развитие и цифровата им трансформация, създаване и развитие на нови предприятия в посока растеж и конкурентоспособност. Вторият приоритет е свързан с повишаване на ресурсната и енергийната ефективност на предприятията и засилване на прехода към зелена икономика.

Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021 – 2027 г. е пряко насочена към постигането на интелигентен и устойчив растеж на българската икономика, както и осъществяването на индустриална и цифрова трансформация. Основна целева група на програмата са малките и средните предприятия.

Предстои програмата да бъде представена на Европейската комисия за официално разглеждане и одобрение.

     
Източник: МС

Ключови думи: МС   ЕК   ПКИП   ЕФРР   дигитална трансформация   МСП   кръгова икономика  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...