Industry Info  
Festo
Festo

Atlas Copco представи нови азотни системи с компоненти от следващо поколение - 11.07.2022

11.07.2022   |   Начало»Бизнес
 

Atlas Copco обяви, че ще увеличи предлагането на компактни азотни системи за високо налягане с компоненти от следващо поколение и пуска нови модели с цел да предложи още по-добра производителност и гъвкавост на своите клиенти.
 
Азотните системи Atlas Copco all-in-one са цялостно решение за генериране на азот под високо налягане, изградено върху компактна, предварително произведена рама. Само с един вход и един изход инсталацията plug-and-play прави много лесно производството на азот на място.
 
За клиентите, които преминават от закупуване на газ, азотните системи предлагат контрол на доставките и независимост от доставчиците. Те също се радват на елиминирането на разходите за поръчка, транспорт и доставка, посочват от компанията.
 
Азотният пакет на Atlas Copco вече включва маслен винтов компресор GA с VSD технология, генератор на азот NGP+ PSA, азотен бустер и съхранение на азот.
 
С най-новите компресори с променлива скорост на задвижване – GA с VSD технология, се осигуряват двуцифрени икономии на енергия, което значително намалява оперативните разходи и екологичния отпечатък, посочват от Atlas Copco.
 
NGP+ PSA с технология за адсорбция с промяна на налягането предлага чистота на газа до 99,999%. NGP+ оптимизира потреблението на въздух въз основа на действителното използване на азот, за да осигури спестяване на енергия при пълно и ниско натоварване. В резултат на това наскоро разширената и подобрена гама осигурява превъзходна производителност и ниска цена на притежание, отбелязват от компанията.
 
Високоефективният азотен бустер се предлага във версия с 40 бара за генериране на азот при необходимост и във версия с 300 бара за съхранение в бутилка.
 
Всички компоненти, включително изсушители и филтри, са изградени по стандартите за качество на Atlas Copco, уточняват от компанията и допълват, че те са тествани да работят заедно за оптимална, plug-and-play производителност и надеждност.
 
Азотните блокове Atlas Copco се предлагат във вариант с 40 бара и 300 бара. И двата вече разполагат с допълнителни модели, разширявайки цялата гама до 12 модела.
 
"Гъвкавостта винаги е била важно предимство на азотните блокове. Това ново поколение дава на потребителите още по-голяма гъвкавост", каза Бен Кристианен, продуктов мениджър Индустриални газове в Отдела за индустриален въздух на Atlas Copco. "С повече налични модели, те могат да изберат азотен блок, който отговаря точно на техните нужди. Особено защото им даваме свободата да избират и оразмеряват своя компресор, азотен генератор, бустер, филтри и изсушител за наистина персонализирана производителност с най-високо качество."
 
Новият азотен блок на Atlas Copco вече е достъпен за поръчка в целия свят.

     
Източник: Atlas Copco България

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   NGP+ PSA   GA   VSD   производство на азот  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...