Industry Info  
Festo
Festo

еlement14 обяви победителите в състезанието Just Encase

11.07.2022   |   Събитията
 

еlement14 обяви победителите в конкурса Just Encase, в рамките на който 55 участници от целия свят проектираха системи за отдалечен мониторинг с използване на Arduino MKR WAN 1300 и кутии на Hammond Manufacturing, подходящи за приложения в опасни среди.

Голямата награда спечели Милош Расич от Сърбия, създал комплексен проект, наречен OrbWeaver Rover, който може да разположи "мрежа" от сензорни модули около определена зона, за да регистрира данни в различни точки, включително температура, топлинен индекс, влажност и атмосферно налягане. OrbWeaver има дори активно окачване.

Втори се класира Кристофър Кетел от Обединеното кралство с неговия Garden Pond Monitor, който измерва температурата на водата на различни дълбочини в кладенец и може да определи общото количество разтворени твърди вещества, pH, температура на въздуха, влажност, осветеност и атмосферно налягане. Всички елементи са функционирали правилно при тест с пълно потапяне.

Останалите участници създадоха най-различни проекти за мониторинг на вятъра, слънчевата светлина, качеството на водата и съдържанието на химикали в басейни, качеството на въздуха, условията за шофиране в зимна обстановка, свлачища, напояване и др.

"Нашата общност от изобретатели и инженери продължава да впечатлява с проекти, които решават важни проблеми в различни части на света, където мониторингът е от жизненоважно значение, дори и в екстремни условия", заяви Даян Киби, глобален директор Общност и социални медии в element14.

Победителят в състезанието Just Encase получи Sony PlayStation 5, луксозен комплект за оцеляване при земетресения, палатка и пожарогасител за кола на обща стойност 1050 щатски долара.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   element14   Just Encase   Arduino MKR WAN 1300   Hammond Manufacturing   сензорни модули  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...