Industry Info  
Festo
Festo

НКИЗ и TEDA дискутираха възможностите за развитие на индустриалните паркове - 07.07.2022

07.07.2022   |   Начало»Бизнес
 

През юни т.г. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) съвместно с Китайската агенция за международно развитие и сътрудничество проведе четиринадесетдневен онлайн семинар на тема "Сътрудничество между България и Китай и развитие на индустриалните и икономически паркове".

В събитието взеха участие лектори от НКИЗ, китайската Комисия за национално развитие и реформи, Университета за финанси и икономика в Тианжин, Министерство на търговията на Китай и Зоната за икономическо-технологично развитие на Тианжин (Tianjin Economic-technological Development Area – TEDA), която в момента е най-големият и най-бързо развиващ се държавен индустриален парк в Китай.

Семинарът бе открит от изпълнителния директор на НКИЗ д-р Петко Николов и генералния директор на Международния отдел на Tianjin TEDA Group Су Юншенг. Обърнато бе внимание на доброто сътрудничество между двете страни, както и на възможността участниците в семинара да почерпят от богатия опит на Китай при създаване и развитие на добре функциониращи индустриални паркове. Изказана бе готовност за подкрепа на НКИЗ в привличането на китайски инвеститори, които да развиват проекти с висока добавена стойност на територията на индустриалните паркове в България.

По време на семинара бяха презентирани и дискутирани редица теми, сред които китайската практика "Реформи и отваряне към света", теория и практика на Световните специални икономически зони, преки чуждестранни инвестиции и международни инвестиционни предприятия, фискалната и данъчна система и политика на TEDA, подобряване на бизнес средата за насърчаване на инвестициите и др.

В заключителната част на семинара бяха обсъдени и следващи инициативи в рамките на сътрудничеството между България и Китай и развитието на индустриалните икономически паркове.

     
Източник: НКИЗ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НКИЗ   TEDA   индустриални паркове  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...