Industry Info  
Festo
Festo

Кои дигитални решения привличат най-много инвестиции в стоманодобивната индустрия - 07.07.2022

07.07.2022   |   Начало»Бизнес
 

Инвестициите в дигитални решения в стоманодобивната индустрия по света ще достигнат 6 млрд. щатски долара през 2031 г., отбелязвайки среден годишен ръст от 10,9%, сочат прогнози на глобалната компания за пазарни проучвания и анализи ABI Research.
 
Тъй като стоманодобивните компании се стремят да превърнат съоръженията си в "умни фабрики", инвестициите в устройства и приложения се очаква да достигнат 502 млн. щатски долара до края на 2022 г. До 2031 г. сумата ще достигне близо 1 млрд. щатски долара. С помощта на устройства и приложения стоманодобивните компании могат да получат по-задълбочен поглед върху функционирането на оборудването и оперативното състояние на доменните пещи.
 
По-голямата част от инвестициите в сектора са свързани с анализа на данни – 790 млн. щатски долара през 2022 г. и 2,9 млрд. щатски долара през 2031 г. Анализът на данни е ключов елемент в усилията за справяне с екологичните проблеми, защото позволява на стоманодобивните компании да следят нивата на въглеродните си емисии и да оптимизират производствените процеси. Анализът да данни също така им помага да планират намаляването на отпадъците, да насърчават кръговата икономика и да постигат по-високо качество, посочва ABI Research.
 
Прилагането и използването на новите технологии е сериозно предизвикателство и ABI Research очаква голямо увеличение на инвестициите в професионални услуги. Така например, идеята за цифрови двойници е нова за много стоманодобивни компании, както и изготвянето на симулации на различни сценарии. При това положение външен консултант с експертни познания в сферата на цифровите двойници би бил от полза. Разходите за професионални услуги леко ще надхвърлят 945 млн. щатски долара през 2031 г.
 
С постоянно растящата заплаха от хакери с оглед на внедряването на все повече свързани устройства в стоманодобивните комбинати киберсигурността става все по-важна за индустрията. При инвестициите в киберзащита ще се наблюдава най-висок темп на растеж – 14,4%, през разглеждания период, като те ще достигнат 192 млн. щатски долара през 2031 г.
 
Трябва да се отбележи, че Азиатско-Тихоокеанският регион води с дял от 73% в общите инвестиции в дигитални решения за стоманодобивната индустрия. Това не е изненадващо, като се има предвид, че Азия има значително по-голям дял в световния добив на стомана от всеки друг регион, коментира ABI Research.

     
Източник: ABI Research; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ABI Research   стоманодобивна индустрия   анализ на данни   цифрови двойници   киберзащита  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...