Industry Info  
Festo
Festo

Либхер откри трети завод в Тракия икономическа зона - 04.07.2022

04.07.2022   |   Начало»Проекти

Либхер откри нова производствена база в Пловдив. Това е третият завод на компанията в Тракия икономическа зона (ТИЗ). Той се простира върху терен от 37 000 кв. м със застроена и складова площ от 12 000 кв. м. В завода за бетоновози на Либхер конкрийт технолоджи Марица са инвестирани 17 млн. евро. В сумата е включен и трансферът на налични съоръжения от Германия, които частично са допълнени с новозакупени машини и съоръжения.

На официалното откриване присъстваха Филип Либхер, един от собствениците на немския концерн, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов, областният управител на област Пловдив Йордан Иванов, заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, посланикът на Федерална република Германия в София Кристоф Айххорн, почетният консул на Федерална република Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова, създателят и изпълнителен директор на ТИЗ инж. Пламен Панчев, партньори на фирмата от различни държави.

Третият обект на Либхер в България е оборудван с най-новите производствени машини, за да отговори на нарастващото търсене в Европа на висококачествени бетонобъркачки, посочи Филип Либхер. Той допълни, че локацията в Пловдив позволява на Либхер по-ефективно производство за клиенти в Източна Европа. "В завода ни в Германия пък се сглобяват произведените тук елементи за клиенти в Западна Европа и други части от света. Сега заводите ни в България и Германия имат оптимална връзка. С новата фабрика отваряме нова глава и предоставяме на нашите клиенти технологии от бъдещето", посочи Либхер.

Инвеститор в новия завод е дивизията Бетонна техника към Liebherr International. Либхер конкрийт технолоджи Марица има ролята на вътрешен доставчик в рамките на дивизията. В производствената и складова база на Кукленско шосе, в непосредствена близост до митницата, вече се произвеждат годишно 2400 детайла и предварително монтирани възли, плановете са и за 500 изцяло готови бетоновози на година. Изграждането на завода е отнело 2 години, като е използвана сграда на бивше предприятие за бетонни строителни елементи. Подготвя се разширение на производствените и складови мощности, информира Христо Георгиев, управител "Финанси и администрация" в Либхер.

Предприятието вече работи и са назначени 120 души – заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови работници. В Либхер конкрийт технолоджи Марица продължават да търсят специалисти като индустриални инженери и инженер конструктори.

     
Източник: ТИЗ; Снимка: ТИЗ/Владо Яневски

Ключови думи: ТИЗ   Либхер   БАИ   машини   строителна механизация  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...