Industry Info  
Festo
Festo

Нова книга помага на семейните компании да се справят с проблема с приемствеността - 01.07.2022

01.07.2022   |   Начало»Бизнес
 

От печат излезе книгата "Кой ще наследи бизнеса ми?" на инвестиционния банкер и основател на Синерджи Груп Калоян Кирилов. В нея авторът насочва вниманието към един наболял въпрос, а именно приемствеността в семейния бизнес у нас.

"Според световната статистика само 30% от семейните компании преминават успешно в ръцете на второто поколение и едва 15% – в ръцете на третото. Българските предприемачи тепърва се сблъскват с този проблем", отбелязва Кирилов. "Кой ще наследи бизнеса ми?" предлага отговори на редица въпроси, свързани с темата, като защо повечето компании нямат план за наследяване на бизнеса, кой да наследи бизнеса и какво е да работиш в семейна компания. Засегнати са и теми като корпоративно управление и ролята на борда на директорите в управлението на един бизнес. Книгата включва глава и за семейните инвестиционни компании.

"Собствениците, които искат да предадат успешно бизнеса на следващото поколение, трябва да помогнат на своята компания да извърви пътя от "family run" до "family owned" бизнес и книгата "Кой ще наследи бизнеса ми?" ще им покаже как да извървят този път", споделя авторът.

Калоян Кирилов е автор и на "Как да продам фирмата си?" и "Историята на Екстрапак".

     
Източник: Калоян Кирилов

Ключови думи: семеен бизнес  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...