Industry Info  
Festo
Festo

Бизнес климатът в промишлеността бележи ръст през юни

01.07.2022   |   Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) публикува данни за бизнес климата в страната през юни 2022 г. Според тях общият показател на бизнес климата се е повишил с 1,4 пункта спрямо предходния месец, като подобрение на показателя се наблюдава в промишлеността, строителството и търговията на дребно.

През юни 2022 г. бизнес климатът в промишлеността бележи ръст от 1,7 пункта. Оценките на промишлените предприемачи за настоящото бизнес състояние на предприятията са оптимистични, като и очакванията им за следващите шест месеца са благоприятни. Прогнозите им за производствената активност през следващите три месеца се подобряват.

Най-сериозните проблеми за развитието на бизнеса в сектора продължават да бъдат несигурната икономическа среда и недостигът на работна сила, посочени съответно от 61,6 и 30,2% от предприятията.

По отношение на продажните цени в промишлеността 29,7% от мениджърите предвиждат те да се повишат през следващите три месеца.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   бизнес климат  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...