Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Възходът на електромобилите обуславя рекордния ръст в търсенето на кобалт през 2021 г.

01.07.2022   |   Бизнес
 

Наскоро публикуван от Cobalt Institute доклад за състоянието на световния пазар на кобалт коментира ключовата роля на кобалта за постигане на зелено бъдеще благодарение на бързо растящия пазар на литиево-йонни батерии и възхода на електромобилността.
 
"Ролята на кобалта в сферата на батериите и рециклирането го правят един от материалите с критично значение за постигане на климатично неутрално бъдеще", коментира Дейвид Брокас, председател на Борда на Cobalt Institute.
 
През 2021 г. пазарът на кобалт отчита безпрецедентен ръст в търсенето от 22%. Възходящата тенденция се очаква да се запази, като през следващите пет години прогнозите са за годишен ръст от около 13%.
 
За първи път през 2021 г. търсенето на кобалт за електромобили надхвърли това за други батерийни приложения и достигна 34% от общото търсене. Очаква се електромобилният сектор да генерира половината от търсенето през 2026 г.
 
По думите на Адам МакКарти, президент на Cobalt Institute, електромобилите продължават да революционизират зелената и устойчивата мобилност и батериите, съдържащи кобалт, са предпочитаната технология от много автомобилостроители в Европа, Северна Америка и Китай.
 
През миналата година батериите, съдържащи кобалт, съставляват 74% от световния пазар на батерии за електромобили. Това се дължи главно на по-голямата енергийна плътност, безопасност и производителност, предлагани от кобалта, посочват от Cobalt Institute.
 
Демократична република Конго остава основният доставчик на кобалт с дял от 74% от световните доставки. Най-големият преработвател с дял от 72% е Китай.

     
Източник: Cobalt Institute; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: кобалт   електромобилност   батерии  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...