Industry Info  
Festo
Festo

Над 300 български МСП са взели участие в международни изложения с подкрепата на ИАНМСП - 28.06.2022

28.06.2022   |   Начало»Бизнес
 

308 са българските малки и средни производители, които са взели участие в международни търговски изложения с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) през последните 36 месеца. Това съобщиха от Агенцията на заключителната пресконференция по проект "Участие на МСП на международни панаири, изложби и конференции в страната и чужбина", финансиран по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

Участниците в международни изложения, проведени в чужбина, са 211, като те са се включили в общо 24 търговски панаира. По данни на ИАНМСП 88% от тях очакват сключване на един или повече договора за износ на български продукти на водещи международни пазари. В рамките на участията им пък са проведени над 5000 срещи с потенциални бизнес партньори.

На 10 международни изложения в България участие с подкрепата на ИАНМСП са взели 97 МСП. Те са реализирали 1448 срещи, като 90% от тях очакват да реализират продукцията си на местния или международните пазари с поне един договор за поръчка.

"Това са конкретно договори за износ на български стоки. Говорим за разнообразни сектори – хранително-вкусова промишленост, машиностроене, козметика, корабостроене, информационни и комуникационни технологии, производство на мебели, обувна промишленост и много други", коментира изпълнителният директор на ИАНМСП и ръководител на проекта Бойко Таков.

Освен участие на щанд, проектът подкрепи и участието на 20 МСП в специализирани конференции в страната и чужбина, като в рамките на 4 такива са реализирани над 300 бизнес срещи, като отново процентът очаквани договори от страна на бизнеса възлиза на 85%, посочи координаторът на проекта и началник на отдел "Международни изложби и конференции" Росица Пешева.

На пресконференцията предсатвители на Българска национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика" (БНАЕМПК), Българска камара по машиностроене (БКМ) и Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ) споделиха опита си от участията с ИАНМСП в международни изложения.

     
Източник: ИАНМСП

Ключови думи: ИАНМСП   БНАЕМПК   БКМ   БАСЕЛ   международни изложения  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...