Industry Info  
Festo
Festo

u-blox обяви най-малкия LTE Cat 4 модул с глобално покритие и 2G/3G обратна съвместимост - 28.06.2022

28.06.2022   |   Начало»Технологии
 

u-blox представи новия безжичен модул LARA-L6 LTE Cat 4, който е най-малкият по рода си модул с глобално покритие и обратна съвместимост към 2G и 3G. Той съчетава висока пропускателна способност за данни и поддръжка за външни GNSS приемници с пълен набор от функции за сигурност. LARA-L6 е подходящ за взискателни приложения с ограничени габарити като камери за видеонаблюдение, телематични приложения от висок клас, гейтуеи и рутери, медицинска електроника и др.

LARA-L6, който наследява фамилията TOBY-L2 на u-blox, е с размери 24 x 26 x 2,6 мм, като осигурява скорост на изтегляне на данни до 150 Mbps и скорост на предаване до 50 Mbps.

Новият модул се предлага в два варианта: LARA-L6004 (глобален) и LARA-L6404 (за Северна Америка). LARA-L6 е съвместим по изводи с всички модули от фамилиите LARA и SARA, давайки възможност на клиентите да проектират една печатна платка, поддържаща различни технологии на u-blox, при минимални усилия за разработка на хардуер и софтуер. LARA-L6 е преминал всички съответстващи регулаторни и MNO сертификации, което значително опростява интеграцията в глобален мащаб.

LARA-L6 предлага широк набор от функции за сигурност, включително хардуерно базиран ключ за удостоверяване (root of trust), сигурно зареждане и редовни актуализации на сигурността. Освен това LARA-L6 поддържа IoT сигурност като услуга от u-blox, което включва сигурност на развойния проект, сигурност от край до край и услуги за контрол на достъпа, достъпни от платформата за доставка на услуги Thingstream.

"В u-blox осъзнаваме, че клиентите се нуждаят от компактни, гъвкави и сигурни решения, които опростяват сложната логистика при разработка на продукти за глобални приложения. Бидейки най-малкият глобално сертифициран LTE Cat 4 модул на пазара, LARA-L6 е подходящ за приложения с ограничени размери, изискващи сигурност, интеграция с решения за позициониране и гъвкавост за адаптиране към специфичните изисквания за скорост на обмен на данните", обясни Дражен Дринич, продуктов мениджър в u-blox.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   LARA-L6   LTE Cat 4  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...