Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Farnell стартира годишното проучване за предизвикателствата пред жените в електронната индустрия

27.06.2022   |   Бизнес
 

Farnell обяви старта на тазгодишното издание на глобалното проучване за предизвикателствата пред жените в електронната индустрия, което се провежда в сътрудничество с общността element14. Проучването е възможност за жените инженери да споделят своите наблюдения и преживявания, кариерно развитие и други предизвикателства и възможности за тях в електронната индустрия.

Анкетата традиционно се провежда по повод Международния ден на жените инженери, който се отбелязва на 23 юни, и ще продължи два месеца до 20 август. Целта й е да идентифицира пречките пред постигането на равенство в електронната индустрия и начините за намаляване на дискриминацията на работното място. Резултатите ще бъдат обявени през септември т.г.

"Тази година добавихме нови въпроси, касаещи теми, повдигнати при анализа на отговорите на предходното проучване. Ясно е, че нашата индустрия върви в правилната посока, но все още има какво още да се направи", посочи Даян Киби, глобален директор Общност и социални медии в element14. Тя допълни, че се надяват да научат още по-впечатляващи успешни истории на жени, постигнали много в електронната индустрия.

В проучването през 2021 г. се включиха 370 инженери. Повечето бяха на възраст от 25 до 54 години и повече от половината имаха над 10-годишен опит в електронната индустрия. Резултатите показаха, че жените в индустрията получават подкрепа и от другия пол, но все още не са достатъчно представени и се сблъскват с различни прояви на дискриминация.

Можете да се включите в анкетата тук.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   element14   електронна индустрия   равенство между половете  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...