Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
Последно от новини

04.10.2023   |   Universal Robots и Konica Minolta представят решения за Индустрия 5.0 на събитие в Пловдив


29.09.2023   |   Община Бургас планира да захрани всички детски заведения с геотермална енергия


29.09.2023   |   Предстои форум на заинтересованите страни по Плана за ускорено внедряване на термопомпи в ЕС


29.09.2023   |   Монтират три нови зарядни станции за електромобили в Габрово


29.09.2023   |   Първата регионална иновационна долина в България ще бъде в Пловдив

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

Пет причини да предпочетете услугите на специализирана фирма за 3D печат

24.06.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Секторът на адитивното производство е по-голям от всякога и не спира да расте, тъй като все повече хора откриват множеството ползи от 3D принтирането, сред които са бързи срокове на изпълнение, сравнително ниски разходи и повишена гъвкавост. Тези и други ползи правят 3D принтирането атрактивна производствена опция за множество сектори – от автомобилостроенето до моделирането на медицински изделия, посочва американският доставчик на услуги за 3D принтиране Fast Radius.
 
Придобиването на 3D принтери не е автоматично най-добрата опция за всеки. Те не само изискват значителна първоначална инвестиция за оборудване и материали, но и договарянето на оперативните разходи може да бъде доста трудно. Освен това внедряването на новата технология и наемането на инженери с необходимите технически умения може да се окаже скъпо и времеемко. Именно тук на помощ идват компаниите, предлагащи услуги за 3D принтиране, като според Fast Radius пет са причините производствените компании да предпочетат да поверят тази дейност на подизпълнител.
 
Достъп до повече материали
 
Доставчиците на услуги за 3D принтиране разполагат с индустриални принтери и предлагат широк избор от материали и, в случай че даден проект има специфични механични, химически и естетични изисквания, най-добре е да се работи със специализиран доставчик на услуги за 3D принтиране, смята Fast Radius.
 
Дори и необходимите материали да са сравнително често срещани, самото принтиране може да поставя редица предизвикателства. Набавянето на материалите може да бъде по-скъпо от поръчването на готов детайл, а някои материали или процеси не са подходящи за реализиране в офиси. При работа със специализиран доставчик на услуги за 3D принтиране, клиентът няма нужда да се притеснява за закупуването, складирането и евентуалното изхвърляне на остатъка от материал, използван само веднъж. Освен това подизпълнителите имат специализирани зони и протоколи за безопасност за технологиите и материалите, с каквито компаниите може да не разполагат и затова да не могат да използват 3D принтиране.
 
Достъп до по-голямо разнообразие от опции за доработка
 
С изнасянето на услугата за 3D принтиране компаниите получават достъп до повече варианти за повърхностна обработка, като така могат да получат крайния продукт, който напълно отговаря на визията им. Не всеки материал и процес на 3D принтиране е подходящ за всяка техника за последваща обработка и добрият партньор може да посъветва компаниите кои техники ще са най-подходящи за конкретния материал и функции на детайла.
 
Възможност за принтиране в различни размери
 
Доставчиците на услуги за 3D принтиране могат не само да помогнат да се отговори на потребителското търсене и да гарантират разумни срокове за изпълнение, но и да предложат по-голяма гъвкавост по отношение на принтиране в различни размери. Те разполагат със селекция от 3D принтери и специалисти, които могат да принтират цели детайли с най-различни размери, дори и изключително малки.
 
Повишена мащабируемост
 
3D принтирането се използва широко за прототипиране и производство на малки до средно големи партиди, но много компании не знаят, че то е приложимо и в масовото производство. За бърза изработка на голям брой детайли, без да се компрометира качеството, или за адаптиране на производствените нужди за задоволяване на променящото се потребителско търсене, е необходима помощта на доставчик на услуги за 3D принтиране. Той може да разполага с подходящото оборудване за производството на по-големи обеми, като клиентите ще имат възможност дори да принтират части при поискване, елиминирайки необходимостта за допълнителни складови площи. Това също така дава възможност на производителите бързо да разширяват или свиват производството.
 
Достъп до експерти и по-качествени детайли
 
Оптималните методи за принтиране на един и същ детайл може значително да варират от технология до технология и не всеки детайл е подходящ за един и същи тип 3D принтиране. Опитът на професионалистите по отношение на ориентацията на детайла, параметрите на процеса и проекта за адитивно производство може да помогне на компаниите да се справят с техническите трудности, да спестят време и пари в дългосрочен план и да произведат възможно най-качествения детайл според техния бюджет и срокове за изпълнение.

     
Източник: Fast Radius; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: 3D принтиране   3D принтери   адитивно производство  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Transfer Multisort Electronik
Industrial Tech Forum 2023
Последно от Бизнес

28.09.2023   |   Неизползван потенциал за около 40 GW инсталирани наземни вятърни мощности е налице у нас


28.09.2023   |   Какви са тенденциите в европейския електроенергиен сектор през 2023 г.


28.09.2023   |   Първият изцяло електрически подемник за лодки пести до 40% от разходите за енергия с помощта на технологии на ABB


27.09.2023   |   Пазарът за осветителни решения за растениевъдството набира скорост


27.09.2023   |   Walter Tools представи новите сменяеми пластини WL17

 
реклама
LDTransfer Multisort ElectronikIndustrial Tech Forum 2023
Последно от Бизнес

28.09.2023   |   Неизползван потенциал за около 40 GW инсталирани наземни вятърни мощности е налице у нас


28.09.2023   |   Какви са тенденциите в европейския електроенергиен сектор през 2023 г.


28.09.2023   |   Първият изцяло електрически подемник за лодки пести до 40% от разходите за енергия с помощта на технологии на ABB


27.09.2023   |   Пазарът за осветителни решения за растениевъдството набира скорост


27.09.2023   |   Walter Tools представи новите сменяеми пластини WL17

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...