Industry Info  
Festo
Festo

Пет причини да предпочетете услугите на специализирана фирма за 3D печат - 24.06.2022

24.06.2022   |   Начало»Бизнес

Секторът на адитивното производство е по-голям от всякога и не спира да расте, тъй като все повече хора откриват множеството ползи от 3D принтирането, сред които са бързи срокове на изпълнение, сравнително ниски разходи и повишена гъвкавост. Тези и други ползи правят 3D принтирането атрактивна производствена опция за множество сектори – от автомобилостроенето до моделирането на медицински изделия, посочва американският доставчик на услуги за 3D принтиране Fast Radius.
 
Придобиването на 3D принтери не е автоматично най-добрата опция за всеки. Те не само изискват значителна първоначална инвестиция за оборудване и материали, но и договарянето на оперативните разходи може да бъде доста трудно. Освен това внедряването на новата технология и наемането на инженери с необходимите технически умения може да се окаже скъпо и времеемко. Именно тук на помощ идват компаниите, предлагащи услуги за 3D принтиране, като според Fast Radius пет са причините производствените компании да предпочетат да поверят тази дейност на подизпълнител.
 
Достъп до повече материали
 
Доставчиците на услуги за 3D принтиране разполагат с индустриални принтери и предлагат широк избор от материали и, в случай че даден проект има специфични механични, химически и естетични изисквания, най-добре е да се работи със специализиран доставчик на услуги за 3D принтиране, смята Fast Radius.
 
Дори и необходимите материали да са сравнително често срещани, самото принтиране може да поставя редица предизвикателства. Набавянето на материалите може да бъде по-скъпо от поръчването на готов детайл, а някои материали или процеси не са подходящи за реализиране в офиси. При работа със специализиран доставчик на услуги за 3D принтиране, клиентът няма нужда да се притеснява за закупуването, складирането и евентуалното изхвърляне на остатъка от материал, използван само веднъж. Освен това подизпълнителите имат специализирани зони и протоколи за безопасност за технологиите и материалите, с каквито компаниите може да не разполагат и затова да не могат да използват 3D принтиране.
 
Достъп до по-голямо разнообразие от опции за доработка
 
С изнасянето на услугата за 3D принтиране компаниите получават достъп до повече варианти за повърхностна обработка, като така могат да получат крайния продукт, който напълно отговаря на визията им. Не всеки материал и процес на 3D принтиране е подходящ за всяка техника за последваща обработка и добрият партньор може да посъветва компаниите кои техники ще са най-подходящи за конкретния материал и функции на детайла.
 
Възможност за принтиране в различни размери
 
Доставчиците на услуги за 3D принтиране могат не само да помогнат да се отговори на потребителското търсене и да гарантират разумни срокове за изпълнение, но и да предложат по-голяма гъвкавост по отношение на принтиране в различни размери. Те разполагат със селекция от 3D принтери и специалисти, които могат да принтират цели детайли с най-различни размери, дори и изключително малки.
 
Повишена мащабируемост
 
3D принтирането се използва широко за прототипиране и производство на малки до средно големи партиди, но много компании не знаят, че то е приложимо и в масовото производство. За бърза изработка на голям брой детайли, без да се компрометира качеството, или за адаптиране на производствените нужди за задоволяване на променящото се потребителско търсене, е необходима помощта на доставчик на услуги за 3D принтиране. Той може да разполага с подходящото оборудване за производството на по-големи обеми, като клиентите ще имат възможност дори да принтират части при поискване, елиминирайки необходимостта за допълнителни складови площи. Това също така дава възможност на производителите бързо да разширяват или свиват производството.
 
Достъп до експерти и по-качествени детайли
 
Оптималните методи за принтиране на един и същ детайл може значително да варират от технология до технология и не всеки детайл е подходящ за един и същи тип 3D принтиране. Опитът на професионалистите по отношение на ориентацията на детайла, параметрите на процеса и проекта за адитивно производство може да помогне на компаниите да се справят с техническите трудности, да спестят време и пари в дългосрочен план и да произведат възможно най-качествения детайл според техния бюджет и срокове за изпълнение.

     
Източник: Fast Radius; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: 3D принтиране   3D принтери   адитивно производство  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...