Industry Info  
Festo
Festo

Четири български проекта получават финансиране от Брюксел като част от създаването на мрежа от ЕЦИХ - 22.06.2022

22.06.2022   |   Начало»Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) обяви одобрените проекти по първата покана за създаване на мрежа от Европейски цифрови иновационни хъбове (ЕЦИХ), която трябва да покрие всички региони на Европа, в рамките на програма "Цифрова Европа".

Сред одобрените за финансиране проекти има и четири български. Те ще бъдат съвместно финансирани от програма "Цифрова Европа" и от Програмата за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация. Осем български проекта са отличени с "Печат за върхови постижения" (Seal of Excellence), като тези проекти също ще могат да кандидатстват за подкрепа чрез Програмата за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация.

Целта на новата програма "Цифрова Европа" е да предостави дигитални технологии и решения за бизнеса, гражданите и публичните администрации. Европейските иновационни хъбове ще подпомагат достъпа на фирмите и публичните организации до технологични експертни знания, експериментални съоръжения, изпитани и утвърдени технологии, специфични знания, услуги, добри практики и др.

ЕЦИХ ще работят в 5 приоритетни области: високопроизводителни изчислителни технологии, изкуствен интелект (ИИ), киберсигурност, иновативни цифрови умения и широко използване на дигитални технологии в икономиката и обществото. Те трябва да изпълняват ролята на контактна точка на ЕК при изпълнението на специфични секторни политики, политики, насочени към предприятията (в това число МСП, дружества със средна пазарна капитализация, разрастващи се предприятия) и към публичния сектор, посочват от МИР.

     
Източник: МИР; Снимка: ЕК

Ключови думи: МИР   ЕК   Цифрова Европа   ЕЦИХ   МСП   дигитални технологии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...