Industry Info  
Festo
Festo

В Созопол се проведоха ежегодните Дни на безразрушителния контрол - 21.06.2022

21.06.2022   |   Начало»Събитията
 

От 13 до 16 юни 2022 г. в Созпол се проведе ежегодната проява Дни на безразрушителния контрол (Дни на БК).
 
Съпътстващи събития по време на проявата бяха XXXVII международна конференция Дефектоскопия 2022, кръгла маса "Развитие на стандартизацията по безразрушителен контрол", заседание на Схемния комитет към СЦП по КБР, заседание на Управителния съвет на Националното научно-техническо дружество по дефектоскопия (ННТДД), Ден на дефектоскописта и тематични секционни доклади.
 
По време на Дни на БК 2022 бяха отбелязани 60 години от създаването на ННТДД и 55 години от внедряването на главни вълни за ултразвуков контрол на метала.
 
По повод 60 години ННТДД на откриването на конференцията бе представен поздравителен адрес от Министерството на икономиката и индустрията. В Деня на дефектоскописта заместник-председателят на дружеството маг. инж. Райчо Димитров представи доклад за развитието на ННТДД от неговото създаване през 1962 г.
 
Навършването на 55 години от приложението на главни вълни за ултразвуков контрол на метала бе отбелязано с пленарен доклад, представен от един от първите в света специалисти по внедряването на тези вълни за ултразвуков контрол проф. Николай Разиграев.
 
На Дни на БК 2022 бяха представени секционни доклади и презентации, включително доклад-презентация в памет на Александър Скордев в рамките на Деня на дефектоскописта, доклади на тема "Технологични процеси за обработване на материали", "Безразрушителен контрол на материали, изделия и конструкции", "Безразрушителен контрол в сектор енергетика" и фирмени презентации на доставчици на оборудване и средства за безразрушителен контрол – Инновия, Гримас Балкан Контрол, Континуум индустриални решения и Омел НДТ. Представен бе и отчет за дейността на ННТДД за 2020 и 2021 г.
 
Организатори на Дни на БК 2022 бяха ННТДД, Институтът по механика при Българската академия на науките, Технически университет – Варна, фирма Контрол.
 
Основни спонсори на Дни на БК 2022 бяха ТУ – Варна, АЕЦ Козлодуй, Учебен център за безразрушителен контрол към Института по механика при БАН и фирмите Инновия, Контрол, Мултитест, Контролтест и Намикон 2001.
 
В конференцията участваха 85 специалисти от България и чужбина. Бяха представени 40 доклада и презентации и 23 постерни доклада.

     
Източник: ННТДД

Ключови думи: ННТДД   Контролтест   безразрушителен контрол   Дни на БК  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...