Industry Info  
Festo
Festo

След Германия и други европейски държави отварят въглищните централи

21.06.2022   |   Бизнес
 

В търсене на алтернативи на намалените доставки, най-големите европейски потребители на руски газ се насочват към пускане на електроцентралите на въглища.

Германия, Италия, Австрия и Нидерландия заявяват, че централите, работещи с въглища, могат да помогнат за преодоляване на кризата.

Германия обяви последния си план, предвиждащ повишаване на нивата на запасите в газовите си хранилища и намерението да рестартира електроцентралите на въглища, които са били предвидени за поетапно затваряне.

"Това е болезнено, но в тази ситуация е чиста необходимост да се намали потреблението на газ", каза министърът на икономиката Робърт Хабек, член на Зелената партия, която настоява за по-бързо отказване от въглищата, причина за  отделянето на повече парникови газове в атмосферата.

Нидерландското правителство съобщава, че ще премахне ограничението по отношение на производството на електроенергия от въглища и ще активира първата фаза от своя план за действие при енергийна криза.

Италия разглежда възможността за обявяването на състояние на тревога за енергетиката, след като петролната компания ENI е била информирана от руския доставчик Газпром, че предстои да получи само част от заявените количества газ.

Дания също инициира първата стъпка от авариен план за газа поради несигурността на руските доставки.

     
Източник: REUTERS; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Въглища   Германия   Австрия   Нидерландия   Италия  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
SPM Instrument

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...