Industry Info  
Festo
Festo

REE Automotive избра Plex MES от Rockwell Automation за производство на EV платформи

21.06.2022   |   Бизнес
 

Rockwell Automation обяви, че REE Automotive, лидер в технологиите за автомобилостроене и доставчик на платформи за електрически превозни средства (EV), e избрал Plex Manufacturing Execution System (MES), за да подкрепи своите силно дигитализирани производствени операции.

 

Компаниите са подписали 5-годишен договор, с който Plex MES ще бъде пуснат в  автоматизирания интеграционен център на REE Automotive в Ковънтри, който ще има първоначален капацитет за 10 000 превозни средства (40 000 REEcorners) тази година.

 

Дигиталните и облачни възможности, предоставени от Plex Smart Manufacturing Platform, създават идеална основа за REE Automotive, не само за този първи завод в Обединеното кралство, но и за глобалните операции на компанията. Интеграционният център на REE в Остин, Тексас, ще работи с общ капацитет от 20 000  превозни средства през 2023 г.

 

"REE Automotive се стреми към още по-голяма ефективност и спестявания чрез внедряването на Plex MES. Plex осигурява пълна видимост на производствените операции и безпроблемна свързаност с ERP системи, което го прави изключително мощно решение за един завод", коментира Малте Дикелман, регионален вицепрезидент – Продажби на софтуерни продукти в Rockwell Automation.

 

"Имаме щастието да започнем на чисто по отношение на нашите интеграционни центрове и техните цифрови инфраструктури и съответно ранният достъп до платформа, която поддържа нашите свързани производствени планове за REEcorners и EV платформи в световен мащаб, е от съществено значение. Облачните възможности на Plex MES ще бъдат цифровият гръбнак за нашите поточни линии и ще ни дадат способност да управляваме нашите производствени операции, както и бързо да споделяме и мащабираме най-добрите практики в международен план във всички заводи", обяснява Джош Тех, главен оперативен директор на REE

     
Източник: Ротек; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   REE Automotive   PLEX  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...