Industry Info  
Festo
Festo

Дигиталната трансформация на индустриалните паркове бе обсъдена на българо-корейски семинар - 21.06.2022

21.06.2022   |   Начало»Събитията
 

На 8 юни 2022 г. в Индустриален парк София – Божурище се проведе работен семинар по проект "Стратегическа трансформация в иновативни и дигитални индустриални паркове в България", който Национална компания индустриални зони (НКИЗ) изпълнява по Програма за споделяне на знания и опит 2021/22 – Knowledge Sharing Program (KSP). НКИЗ участва в програмата съвместно с Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) на България, корейския Институт за развитие (KDI) и южнокорейското Министерство на стратегията и финансите.

Семинарът бе открит от бившия министър на икономиката на знанието на Република Корея Джунг-Кюнг Чой. От българска страна приветствие направи изпълнителният директор на НКИЗ д-р Петко Николов, който акцентира върху важността на използването на иновативни и дигитални технологии за повишаването на потенциала на индустриалните зони и паркове в България и значението на споделянето на корейския опит и добри практики в тази област.

В рамките на семинара бяха обсъдени възможностите за разработване на модел на иновативен и дигитален индустриален парк, за развитие на кооперативен механизъм за укрепване на иновативните и дигитални способности на всички участници/организации в индустриалните паркове и за създаване на новоразработена инкубаторна екосистема с използване на иновативни и дигитални технологии в индустриални паркове.

Участие в събитието взеха Желяз Енев, директор дирекция "Икономическа политика" в МИИ, и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов.

     
Източник: НКИЗ

Ключови думи: НКИЗ   МИИ   БАИ   индустриални зони   дигитална трансформация  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...