Industry Info  
Festo
Festo

Стартира първият сезон на съвместния бизнес инкубатор на София Тех Парк и CERN - 21.06.2022

21.06.2022   |   Начало»Бизнес
 

София Тех Парк обяви старта на първия сезон на съвместния бизнес инкубатор с Европейската агенция за ядрени изследвания (CERN) – The Bulgarian Business Incubation Centre (BIC).

На официалното събитие в София присъстваха заместник-министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева, председателят на Управителния съвет на София Тех Парк Васил Караиванов и изпълнителният директор Тодор Младенов. Чрез онлайн връзка участваха д-р Джовани Анели, ръководител на Knowledge Transfer Group в CERN и проф. Стивън Голдфарб, президент на International Particle Physics Outreach Group.

Целта на технологичната програма е да подпомогне и развие идеи и бизнес проекти, като им предлага достъп до уникални технологии, разработени в CERN. Одобрените проекти ще получат консултации в различни области, обучение, както и финансиране до 40 000 евро. За участие в програмата могат да кандидатстват екипи или стартиращи, малки и средни предприятия, които имат интерес и потенциал да внедрят иновативни технологии на CERN и да ги превърнат в успешни продукти или услуги на пазара, съобщи Караиванов. По думите му CERN разполага с разработки в голям брой научни и технологични области, които могат да бъдат приложени към всички типове продукти или услуги и затова очакванията са за значителен интерес към тях от страна на българските екипи и компании.

При кандидатстването екипите и компаниите могат да заявят желание да използват конкретна технология на CERN или да отправят запитване за наличие на разработка на световната лаборатория, която би помогнала на развитието на техния проект.

BIC се организира съвместно от CERN и София Тех Парк. Програмата се изпълнява от Фондация за иновации и технологичен трансфер на София Тех Парк. 

     
Източник: София Тех Парк

Ключови думи: София Тех Парк   CERN   технологичен трансфер  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...