Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Обновяват пречиствателните станции за отпадъчни води в Сливен и Нова Загора по ОПОС

17.06.2022   |   Проекти
 

Със средства по Оперативна програма "Околна среда (ОПОС) 2014 –2020 г." се обновяват пречиствателните станции за отпадъчни води в Сливен и Нова Загора и в началото на 2023 г. се очаква да бъдат въведени в експлоатация. Това заявиха от ВиК Сливен на пресконференция за представяне на резултатите по проекта, който е на стойност 131 млн. лв. Основните му цели са свързани с подобряване качеството на питейната вода и намаляване на загубите във водопреносните мрежи. Проектните дейности включват строителство и модернизация на обекти от водните цикли на Сливен и Нова Загора.

През 2023 г. ще завърши реконструкцията на 4,5 км водопроводна мрежа в кв. "Речица" в Сливен, включваща поставяне на сградни отклонения и изграждане на пожарни хидранти. Изпълнени са около 6 км канализация – битова и дъждовна.

В Нова Загора реконструираният водопровод ще бъде общо 15 км, а подновената битова канализация – близо 5 км. Ще се направи ремонт на тръбните връзки в сухите камери на резервоарите ВС "Червенаково". Ще се реконструират помпени станции и ще се подменят 22 бр. помпени агрегати. На сградните водопроводни отклонения ще бъдат поставени 500 водомера.

Реализацията на проекта ще допринесе за изграждане на устойчива и здравословна среда и намаляване на загубите на вода. Над 100 000 жители ще бъдат с достъп до подобрено водоснабдяване, а за над 125 000 еквивалент жители се осигурява по-качествено пречистване на отпадъчните води.

     
Източник: МОСВ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ОПОС   пречиствателни станции   проект   Сливен   Нова Загора  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
SPM Instrument

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...