Industry Info  
Festo
Festo

Солвей Соди официално откри нова инсталация за производство на натриев бикарбонат

15.06.2022   |   Бизнес
 

Солвей Соди откри нова инсталация за производство на натриев бикарбонат в Девня на официалното честване на 25-ата годишнина от приватизацията на компанията. На събитието председателят на Управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК) Добри Митрев връчи на изпълнителния директор на дружеството Спирос Номикос почетна грамота с благодарност за дългогодишното членство и партньорство с БСК, за принос към развитието на българската икономика и модерните индустриални отношения и във връзка с 25 години от първата инвестиция на групата Solvay в България.

Новата инсталация увеличава капацитета за производство на сода бикарбонат с до 200 000 тона годишно, обяви Номикос, който е и член на Управителния съвет на БСК няколко последователни мандата. Проектът има сертификат за инвестиция клас "А". По думите на Номикос целта е компанията да отговори на нарасналите нужди от натриев бикарбонат, използван в храненето на животни, както и за очистването на димни газове. Той допълни, че с тази инвестиция заводът е изградил енергийно ефективно модерно съоръжение с голям обем, улеснена поддръжка и намалени загуби на ресурси. Общите инвестиции на дружеството през последните 25 години в завода достигат 1,6 млрд. лв.

Сред гостите на тържеството бяха областният управител на Варна Благомир Коцев, кметове на общини от региона, представители на дипломатическия корпус у нас, бизнес партньори на Солвей Соди, общественици и др.

     
Източник: БСК

Ключови думи: БСК   Солвей Соди   Solvay   химическа индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...