Industry Info  
Festo
Festo

Варна планира нов индустриален парк - 15.06.2022

15.06.2022   |   Начало»Бизнес
 

Екипът, разработил Плана за интегрирано развитие (ПИРО) на община Варна за периода 2021 – 2027 г., се срещна с представители на бизнеса в града, за да ги запознае с потенциала и възможностите за създаване на индустриален парк на територията на Западна промишлена зона (ЗПЗ) и село Тополи.

На срещата присъстваха още кметът на район Владимир Варненчик Николай Костадинов, в чийто район се намира зоната, заместник-кметът на район Младост Бранимир Георгиев и представители на дирекция "Европейски и национални оперативни програми" към община Варна.

Територията на ЗПЗ и село Тополи попадат в т. нар. приоритетна зона за въздействие, определена в ПИРО, с най-голям потенциал за икономическо развитие, а представителите на бизнеса могат да бъдат преки бенефициенти и да се възползват да привлекат финансиране по реда на Закона за индустриалните паркове, посочиха от екипа. Обяснени бяха изискванията, необходимите документи и стъпките за регистрация на индустриалните паркове, възможностите за финансиране през новия програмен период по програмите "Конкурентоспособност и иновации в предприятията", "Програма за научни изследвания иновации и дигитализация за интелигентна трансформация", "Развитие на регионите" и други.

Екипът отговори на множество конкретни въпроси на представителите на бизнеса, свързани със собствеността на терените, начините за кандидатстване и регистрация на индустриалния парк, възможностите за създаване на партньорства, в т. ч. за съвместно управление на предоставените средства и други.

     
Източник: Община Варна

Ключови думи: индустриални паркове   промишлени зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...