Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

IFAT 2022 привлече близо 119 000 посетители от 155 държави

15.06.2022   |   Бизнес
 

Близо 119 000 посетители от 155 държави се включиха в тазгодишното международно изложение за управление на питейни и отпадъчни води, отпадъци и суровини IFAT в Мюнхен от 30 май до 3 юни. Изложителите бяха 2984 от 59 държави, съобщават организаторите от Messe Muenchen.
 
Кръговата икономика бе сред централните теми на изложението. На откриването германският министър на околната среда Щефи Лемке подчерта, че правилно функциониращата кръгова икономика пести основни ресурси, намалява ресусрсните зависимости и има значителен принос за опазването на климата и биоразнообразието.
 
Четири специализирани зони бяха посветени именно на кръговата икономика, сред тях зони с фокус върху пластмасите и строителните материали. В сферата на управлението на водите акцентът бе поставен върху устойчивото им използване и затворените цикли например в индустриалното производство и в градовете, които трябва да използват умен воден мениджмънт, за да се подготвят за екстремна суша и проливни дъждове. Изложението показа технологии за постигане на това, а в конферентната програма участваха над 30 експерти, проведоха се множество демонстрации и специализирани обиколки.
 
Повече от половината изложители и посетители бяха от чужбина. В сравнение с предходното издание липсата на участници от Китай и Русия бе осезаемо. Зоната за стартиращи компании привлече 49 стартъпа от 16 страни. Националните павилиони бяха 15, сред тях на участници от Европа, Япония, Канада, Южна Корея и САЩ. Високопоставени политически представители от Египет, Белгия, Малайзия, Бразилия и Сингапур и много международни делегации също посетиха изложението.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   IFAT   кръгова икономика  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...