Industry Info  
Festo
Festo

IWA организира уебинар за специалисти в областта на пречистването на отпадъчни води - 15.06.2022

15.06.2022   |   Начало»Предстоящо
 

На 23 юни ще се проведе уебинар, организиран от Международната асоциация по водите (IWA), на тема "Мониторинг, моделиране и намаляване на метана при пречистване на  отпадъчни води". Той е част от поредица от събития, организирани от инициативата на IWA за климатично интелигентни комунални услуги (Climate Smart Utilities Initiative). Целта на инициативата е да се подпомогнат компаниите за водоснабдяване, управление на отпадъчни води и градско отводняване за подобряване на тяхната климатична устойчивост и постигане на значително и устойчиво намаляване на емисиите на парникови газове.

Като част от прехода към климатична неутралност, все по-важно за водоснабдителните предприятия е да подобрят разбирането си за процесите на образуване и контрол на емисиите на метан. 

По време на обучението международни експерти от Европа, САЩ и Австралия ще представят най-новите методи за количествено определяне, наблюдение и намаляване на емисиите на метан. Ще бъдат разгледани основните процеси, свързани с емисиите на метан и пречистването на отпадъчни води, както и ключови констатации от новоиздадена публикация на IWA по темата. Водещи специалисти в областта на комуналните услуги от цял свят ще споделят своите експертни знания и опит.

Целта на обучението е участниците да се запознаят: с процесите на образуване на метан и попадането му в канализационните и пречиствателните системи за отпадъчни води, методите за наблюдение на емисиите на метан и действията, които могат да бъдат предприети за намаляване на тези емисии и смекчаване на последиците от тях, както и къде да намерят научно-информационни ресурси и актуални изследвания по темата.

Подробности за уебинара може да научите тук.

     
Източник: IWA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: IWA   уебинар   метан   отпадъчни води  

Област: ВиК  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...