Industry Info  
Festo
Festo

Започва възстановяване и модернизация на Индустриална зона Видин - 14.06.2022

14.06.2022   |   Начало»Бизнес
 

Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) работи по план за възстановяване и модернизация на Индустриална зона Видин. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на посещението си в зоната в началото на юни т.г. 

Индустриална зона Видин е разположена на брега на Дунав, в непосредствена близост до Дунав мост 2 Видин – Калафат и на 30 км от  граничния пункт със Сърбия.

"Географското положение благоприятства бързи транспортни връзки с Европа. Част от инфраструктурата на зоната е изградена през 1991 г.”, посочи министър Нинова. "Изготвихме мащабен план за нейната модернизация, ремонт и изграждане на нова пътна, водна и електрическа инфраструктура", каза още министър Нинова.

Тя обяви, че към зоната има интерес от немски инвеститори, които търсят място за фабрика за производство на части за автомобили, сградна и отоплителна техника, спортни лодки. МИИ обсъжда с Министерството на земеделието евентуално разширяване на зоната с два терена, които са публична държавна собственост. По думите на министър Нинова финансирането може да се направи по два начина: или от средства по Плана за възстановяване и устойчивост, или от оперативните програми.

     
Източник: МИИ

Ключови думи: МИИ   Индустриална зона Видин   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...