Industry Info  
Festo
Festo

Във Франция влезе в експлоатация първият офшорен ветроенергиен парк

13.06.2022   |   Проекти
 

Офшорният ветроенергиен парк Saint-Nazaire произведе първите количества вятърна електроенергия, съобщават от EDF Renouvelables, един от собствениците на проекта. Производството ще расте с пускането на още вятърни турбини в експлоатация.

В морето край Сен Назер са инсталирани 27 вятърни турбини. Вятърният парк е свързан към националната електрическа мрежа. Предвижда се до края на 2022 г. да бъдат инсталирани общо 80 вятърни турбини в парка, който е собственост на консорциума EDF Renouvelables и EIH. Общият производствен капацитет на парка ще достигне 480 MW, което е еквивалентно на годишното потребление на 700 000 души.

Френската електропреносна компания RTE осигурява доставката до сушата на произведената от всички офшорни вятърни паркове енергия, като на този етап нейното портфолио включва 17 проекта с общ капацитет от над 10 GW на приблизителна стойност 8 милиарда евро.

EDF Renouvelables и нейните партньори участват с четири офшорни вятърни проекта, които се строят в момента, и един – в процес на разработка.

Както RTE изтъква в своя доклад Energy Futures 2050, постигането на въглеродна неутралност е невъзможно без значително развитие на ВЕИ, включително на морска възобновяема енергия.

     
Източник: EDF Renewables

Ключови думи: EDF Renewables   Saint Nazaire   ВЕИ   вятърен парк  

Област: Енергетика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...