Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

FANUC отчита повишено търсене на енергийноефективните шприц машини ROBOSHOT

13.06.2022   |   Бизнес
 

С повишаването на цените на електроенергията FANUC отчита завишен интерес към най-новата серия енергийноефективни шприц машини на компанията – ROBOSHOT ALPHA-SiB. Изцяло електрическите машини изразходват до 70% по-малко енергия в сравнение с конвенционалните хидравлични алтернативи предимно благодарение на високоефективните им сервомотори, посочват от FANUC.

"Средно изцяло електрическите шприц машини използват до 70% по-малко електричество от хидравличните алтернативи с подобни размери, без дори да отчитаме разхода за охлаждането на вторите", обяснява Анди Армстронг, ръководител продажби ROBOSHOT за Европа във FANUC. "Нуждата от водно охлаждане на хидравличните машини води до значително повишаване на разходите. Моторите на FANUC са с въздушно охлаждане, което елиминира тези разходи."

"Като цяло хидравличните машини изразходват енергия при преноса на енергия и движението на масло. В случаите, при които не се използват сервомотори, загубите на енергия са много по-големи заради постоянната работа на помпения мотор. Случаят с изцяло електрическите машини не е такъв. В допълнение опростената механична сложност на изцяло електрическите шприц машини води до намаляване на стъпките в процеса и по-малки загуби на енергия", посочва Армстронг.

Струва си да се отбележи и способността за регенериране на енергията на машините FANUC ROBOSHOT. Когато движението по дадена ос се забавя, енергията се връща към енергийния източник, добавяйки към общите икономии. По изчисления на компанията цеховете за формоване вероятно могат да използват две или три изцяло електрически машини ROBOSHOT при същото общо потребление на електричество, необходимо за един хидравличен модел.

Потребителите на ROBOSHOT също така получават дългосрочните, доказани ползи от тези машини – прецизност, повторяемост, качество на детайла, ниски нива на шум и икономична поддръжка, посочват от FANUC и допълват, че в Европа има потребители, които имат машини ROBOSHOT на 15 – 20 години и годишните им разходи за консумативи са под 200 евро, което вероятно са най-ниските разходи за поддръжка (Total Cost of Ownership ) на пазара.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   ROBOSHOT   ROBOSHOT ALPHA-SiB   шприц машини   енергийна ефективност  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...