Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Neterra откри втората си дейта център сграда в София

10.06.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Глобалната телеком компания Neterra официално откри втората си дейта център сграда в София – Sofia Data Center 2 (SDC 2). Тя е разположена непосредствено до първия център за данни на Neterra в София – SDC 1 и е четвъртият поред такъв за компанията.

Откриването бе отпразнувано с градинско парти, на което домакините посрещнаха партньори и приятели с приятна музика на живо в изпълнение на Михаил Йосифов Бенд и стендъп забавления. В официалната част на събитието Невен Дилков, основател и управител на Neterra, благодари на своя екип, клиенти и партньори, както и на всички, които стоят зад осъществяването на амбициозния проект.

С бутилка шампанско и официално срязване на лентата Невен Дилков и Крис Харпър, търговски директор на Neterra, поканиха своите гости да разгледат вътрешността на центъра, където те се запознаха с телекомуникационната и захранваща инфраструктура, както и с оборудването за нейното безопасно и сигурно опериране.

Новият дейта център е разположен на над 1400 кв. м площ. Той е на 4 нива, с 2 МW инсталирана мощност и предоставя 100% резервираност на услугите и свързаността, денонощна охрана, непрекъсваемо захранване и климатизация, поддръжка на място и сигурност.

Сградите са проектирани специално за дейта център съгласно изискванията на Tier III Uptime Institute. Този стандарт гарантира непрекъсваемост на работата и услугите. Всякакви планирани дейности по поддръжка, например на захранващи и охлаждащи системи, могат да се извършват, без да се нарушава работата на клиентското оборудване.

"Новият дейта център на Neterra е важна брънка в критичната инфраструктура на България и цяла Югоизточна Европа. Тук е едно от местата, където мрежите на западните телеком оператори се свързват с Близкия Изток и Азия. Важността на Нетера в тази верига на сигурност винаги е била оценявана високо", каза Невен Дилков.

Neterra проектира SDC 2 с последно поколение енергийноефективни климатични инсталации. Ползите от това са както за околната среда, така и за клиентите на Neterra, които ще намалят разходите си благодарение на по-ниската консумация на електроенергия на системите в дейта центъра.

Над 90% от международните телеком оператори, които управляват трафика на глобално ниво, вече са избрали Neterra и SDC 1 като своя официална точка на присъствие. Клиентите на SDC 2 също ще имат връзка с тях.

     
Източник: Нетера

Ключови думи: Нетера   Neterra   дейта център   data center  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...